Het spreekuur wordt iedere werkdag gehouden. ’s Morgens is er spreekuur tussen 8.00 en 12.00 uur, ’s middags tussen 14.00 en 17.00 uur.
Hiervoor moet u altijd vooraf een afspraak maken bij de assistente. Om de afspraak in te plannen zal zij u vragen waarvoor u op het spreekuur komt. Wij willen u vragen dit zo duidelijk mogelijk te vertellen. Ook onze assistentes hebben een geheimhoudingsplicht. Mocht het toch iets zijn wat u liever alleen met de huisarts bespreekt dan bent u daar uiteraard vrij in.
Afspraken voor het spreekuur kunt u elke werkdag maken tussen 8.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.30 uur. U kunt hiervoor het nummer 0180 514877 gebruiken.
Voor een klein aantal plaatsen van het spreekuur is er ook de mogelijkheid om online een afspraak te maken. Gaat u hiervoor naar de balk bovenaan op de homepagina (MijnGezondheid.net), en klik op link.
Speciale spreekuren
De praktijkverpleegkundigen houden speciale spreekuren voor patiënten met hoge bloeddruk, suikerziekte en astma/COPD(zie hieronder). Zij hebben een belangrijke rol in de controle en behandeling hiervan. Voor informatie en begeleiding voor “stoppen met roken” kunt u via onze assistente bij haar een afspraak maken.
Diabetes spreekuur
Onze praktijkverpleegkundigen hebben een spreekuur voor patiënten met suikerziekte (diabetes mellitus). Bij diabetes mellitus streeft men naar een normaal glucosegehalte in het bloed om klachten en complicaties van diabetes te voorkomen. Bij elke controle is er volgens protocol en in nauw overleg met de huisartsen aandacht voor klachten, welzijn, gericht lichamelijk onderzoek, geneesmiddelen, gezonde voeding, lichaamsbeweging, gewichtsbeheersing, onderzoek en behandeling van risicofactoren voor hart- en vaatziekten, stoppen met roken en onderzoek naar eventuele complicaties van diabetes mellitus.
Astma en/of COPD spreekuur
Onze praktijkverpleegkundigen hebben een spreekuur voor patiënten met astma en COPD (chronische bronchitis en/of emfyseem). Bij patiënten met astma en COPD is er sprake van een (chronische) ontsteking van de luchtwegen. Bij astma spelen meestal een erfelijke aanleg en allergieën een rol. Bij COPD is er meestal langdurig contact met schadelijke prikkels zoals roken. Aangezien de behandeling en leefregels bij astma en COPD soms erg ingrijpend zijn, kunt u hierbij goede ondersteuning gebruiken. De praktijkverpleegkundigen geven deze ondersteuning in de vorm van informatie, begeleiding, advies, instructie en praktische tips. Zij gaan in op de problemen die u ervaart met het omgaan met astma en COPD. Bovendien voeren zij professionele longfuncties (spirometrie) uit in onze huisartsenpraktijk.
CVRM spreekuur
Onze praktijkverpleegkundigen hebben een spreekuur voor mensen die een hart- en/of vaatziekte hebben, hebben meegemaakt of hiervoor een verhoogd risico hebben. Zij proberen het Cardio(hart) Vasculaire(vaten) Risico te Managen(CVRM) door mensen te controleren en begeleiden in zaken zoals bloeddruk, leefstijl en medicatie.
Stoppen met roken spreekuur
Onze praktijkverpleegkundigen hebben een spreekuur voor rokers. Op basis van de richtlijnen van Stivoro begeleidt zij rokers die met het roken willen stoppen. De praktijkverpleegkundigen hebben de opleiding van Stivoro afgerond om het ‘stoppen met roken’ spreekuur goed uit te voeren. Stoppen met roken is zeer belangrijk voor het bestrijden van diverse lichamelijke en psychische klachten en voor het behoud van uw gezondheid. Onze huisartsenpraktijk vindt het zeer belangrijk dat zoveel mogelijk patiënten stoppen met roken!
Voor medische zaken als het aanstippen van wratten, het uitspuiten van oren, verwijderen van hechtingen, maken van een hartfilmpje of het maken van een uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek, kunt u terecht op het spreekuur van de assistentes.
Voor reisadvisering klik : Reisvaccinatie
Thuisarts.nl
Wilt u meer betrouwbare informatie over uw gezondheid en ziekte, kijk dan op www. thuisarts.nl
Hier vindt u onder andere hoe u met bepaalde klachten kunt omgaan en wie u het beste kunt helpen.
Beeldbellen (videoconsult)
Wilt u een afspraak en is lichamelijk onderzoek niet nodig? Informeert u dan ook eens naar de mogelijkheden voor een beeldbelafspraak met uw huisarts (of praktijkondersteuner). Heeft u een beeldbelafspraak met uw huisarts of POH? Klik hier voor de te volgen stappen.
Wat is er nodig?
– Een e-mailadres of mobiel telefoonnummer;
– Een desktop, laptop, tablet of telefoon mét camera en microfoon.